- Jag trodde faktiskt att gränsen för vad vi kunde göra för att få fram osunda utseenden var nådd. Då kom hundrasen Exotic Bully, i pocket size!
Så avslutade... Läs mer »
Denna lista hade kunnat vara oändlig. Varje djur har unika förmågor. Här är några! Hönsens unika synfält, ledarfårens förmåga att förutse oväder och grisens starka tryne. Läs mer »
Dumma djur – eller märkliga missuppfattningar? hette Djurskyddet Sveriges djurskyddskonferens som hölls i våras. Vi frågade djuretiker, forskare och djurskyddsinsatta: Vilka är de vanligaste, värsta eller märkligaste missförstånd du... Läs mer »
Putsforskning. Så kallar professor Per Jensen den forskning som gjorts de senaste åren kring hur välfärden för minkarna i burarna kan förbättras.– Man är inte i närheten av att... Läs mer »
”Det är tydligt att Jordbruksverket lyssnar noga på grisnäringens önskemål men inte ett dugg på vad en enad forskarkår för fram för vetenskapliga argument mot en för tidig avvänjning... Läs mer »
Nästan en miljon minkar föds varje år upp i Sverige för sina pälsars skull. De lever i burar och får sin föda via gallrets tak. Pälsnäringen hävdar att minkarna... Läs mer »
Frigående inne, frigående ute eller inredda burar – inhysningssystemen för höns är många. Men vilket är bäst för hönan? Vi frågade tre experter. Påsken närmar sig. Enligt branschorganisationen Svenska... Läs mer »
Kritiken mot Sveriges Grisföretagares ansökan till kontrollprogram har varit stor. Just nu har grisföretagarna dragit tillbaka ansökan för att revidera den. Men det är inte säkert att de backar... Läs mer »