Trivs gammal katt med aktiva hundar?

Hej. Vi har en katt hos min mor. Och hos min far har vi två hundar. Min mor ska flytta och vi vet inte vad vi ska göra med katten. Jag vill flytta katten till min far med hundarna.

Hundarna är två papilloner, små ettriga saker. En gammal småbutter hane, med stor integritet och enorm vaktinstinkt. Och en bolltokig, sprallig yngre hona, mer lätthanterlig skulle jag säga.

Katten är ca 10-11 år lugn, sansad, kelig och självständig. Kan det funka? Vad ska man tänka på och hur ska man gå till väga i ”inslussningsfasen”? Vad är papilloner för slags hund? Är det t o m omöjligt eller är det förmodligen katten som kommer vara mest otillmåtesgående?

Svar:
Din beskrivning av hundarnas temperament och personligheter gör mig väldigt betänksam. Jag tror inte att en så pass gammal katt skulle få ett avspänt och harmoniskt liv med två hundar som trots sin ringa storlek uppenbarligen tar rejält med plats. En katt i den åldern (10-11 år) har hunnit utveckla vanor och rutiner, och en trygg relation till sin miljö. För att en flytt ska bli lyckad krävs minst lika bra förhållanden på den nya platsen. Med två så aktiva och utåtriktade hundar tror jag att katten skulle få svårt att t.ex. röra sig avspänt i bostaden, och få använda mycket energi till att försöka upprätthålla avståndet till hundarna. Det bästa vore om ni kan hitta någon annan lösning där katten kan få fortsätta det lugna och trevliga liv den verkar ha haft hittills.


Skicka in din fråga här:

    Ditt namn (obligatoriskt)

    Din e-post (obligatoriskt)

    Ämne

    Din fråga