Konsument

Stort stöd till Djurskyddet Sverige

Stödet till Djurskyddet Sverige har strömmat in efter förra veckans besked att två företag avbrutit ingångna samarbetsavtal för att hjälpa hemlösa katter. I båda fallen hade en grupp kunder... Läs mer »

Samarbetet med Evidensia avbrutet

Igår avbröts samarbetet mellan djursjukvårdsbolaget Evidensia och Djurskyddet Sverige. – Vi ville samarbeta för att höja kattens status och minska antalet hemlösa katter men grupper som bara ville diskutera... Läs mer »

Antibiotika i fokus på internationella konsumentdagen

Bort med antibiotikan från menyn! Det är budskapet från världens samlade konsumentorganisationer idag på internationella konsumentdagen. Konsumentorganisationer världen över uppmanar idag snabbmatsrestauranger att ”fasa ut rutinmässig antibiotikabehandling i sina... Läs mer »

550 000 vilda djur i turismens våld

Minst 550 000 vilda djur lider för att locka turister. Elefanter, tigrar och lejon är några av de värst utsatta, visar organisationen World Animal Protection. Varje år besöker cirka 110... Läs mer »

För få djurskyddsfrågor på Djurskyddskonferens

”Så skapar vi framtidens goda djurskydd tillsammans” – det var temat för Jordbruksverkets Djurskyddskonferens 2016. Fast frågan om djurskydd kom bort. – Det var mer en allmän säljkonferens för... Läs mer »

Max gröna satsning hyllas på nätet

Att bry sig om djur och natur har blivit en allt viktigare faktor i kampen om medvetna kunder. Det har hamburgerkedjan Max förstått till fullo. Nu hyllas deras senaste... Läs mer »

Bra djurskydd ska sälja svenska varor

Vem har ansvaret för att maten vi äter är hållbar med bland annat ett gott djurskydd? Är det handeln, bönderna, politikerna eller konsumenterna? Frågan diskuterades på ett seminarium som... Läs mer »

Insektsrestaurang öppnar nästa vecka

Käka myror, undrar Mowgli. Ja, det kittlar dödskönt i kistan svarar Ballou. Att äta insekter är en växande trend som uppmärksammas nästa vecka då en insektsrestaurang öppnar för en... Läs mer »

Hett på politikerdebatt om djurskydd

Vilka är de mest aktuella frågorna angående djuren i livsmedelsindustrin? Det var frågan under dagens politikerutfrågning som Djurens Rätt hade idag i Almedalen. Den fullsatta panelen bestod av Åsa... Läs mer »