Fisk

Regnbågar under ytan

Långt från både norska kusten och de norrländska älvarna har Fogdö Lax hittat sin nisch. En liten produktion gör det möjligt att bedöva och slaktaLäs mer »

Osäker slaktbedövning döms ut i rapport

Koldioxidbedövning innan slakt är den vanligaste metoden på svenska fiskodlingar, trots att den är osäker och stressande. En rapport från Sveriges Lantbruksuniversitet, där metoden dömsLäs mer »

Vilda fiskar-världshavens fredlösa

Då de inte räknas som ”hållna av människan” skyddas de inte av djurskyddslagen. Trots att forskningen visar att fiskar kan känna smärta, finns det fortfarandeLäs mer »

Liten fisk mer aggressiv

Anfall är bästa försvar. Det tycks den australiensiska fisken ökenstubben tycka. Precis som hos våra svenska stubbar och smörbultar tar pappan ensam hand om äggen,Läs mer »

Förbättring för fisken

Branschen har tagit fram nya riktlinjer för import av akvariefisk. – Detta innebär särskilt en förbättring för stora fiskarter som levt i alldeles för småLäs mer »

Kampanj mot överfisket

Över 90 000 har skrivit på Världsnaturfondens kampanj för att stoppa överfisket. Målet är att påverka EUs fiskelagar då de ska reformeras under 2012. ÖverLäs mer »

Ny forskning för fiskvälfärd

Under september startar ett stort EU-projekt för att skapa bättre välfärd hos odlad fisk. -Vi ska titta på personlighet, miljöer och stressfaktorer, säger Svante WibergLäs mer »

Fiskar känner smärta

Fiskar bör, i likhet med andra djur, skyddas från onödigt lidande. Det skriver SLU i en ny rapport. Som Tidningen Djurskyddet tidigare berättat kan fiskar kännaLäs mer »