Vi som omger oss med varelser av andra arter vill gärna tro att vi lyssnar till dem, att deras viljor och ståndpunkter spelar roll för oss, skriver professor Karin... Läs mer »
Jag har alldeles för ofta stött på hundar som är rädda eller aggressiva till följd av sjukdom men där sjukdomen missats. Att lägga upp en träningsplan utan att först... Läs mer »
Den 30 januari höll EU:s jordbruksministrar sitt första möte i Bryssel under svensk ledning, i det pågående svenska EU-ordförandeskapet. Mötet uppmärksammades mycket lite av svensk media men kan komma... Läs mer »
POLISPERSPEKTIV. Polisen Mikael Åslund ger sitt perspektiv på en vanlig föreställning som möter djurskyddskontrollanter när de har poliser med sig under en kontroll. Hej Mikael!Förhållandevis sällan behöver polisen följa... Läs mer »
En av våra stora djurskyddsförkämpar, Marit Paulsen, har gått ur tiden. Marit, tillsammans med Astrid Lindgren, bidrog starkt till ett förbättrat djurskydd i såväl Sverige som EU. Den arga... Läs mer »
Den 1 maj i år trädde en ny konsumentköplag (2022:260) i kraft. Köp av levande djur har fått särregler i den nya konsumentköplagen, KKL. Här förklarar jurist Helena Striwing... Läs mer »
Det finns miljontals oönskade djur i världen. De omplaceras, lämnas bort eller avlivas. ”Aggression” och ”förändringar i familjen” är vanliga skäl. Problemen har tydliga kopplingar till rädslor och hade... Läs mer »
GÄSTKRÖNIKA. Hon var entusiastisk efter veterinärexamen, fast besluten att göra livet bättre för de svenska korna. Men efter en kort tid som distriktsveterinär körde hon gråtande mellan gårdarna. Läs... Läs mer »
Undrar hur det känns att vara föremål för någon annans idé om vem man ska bli och vara. Att styras och formas, utvecklas utifrån andras mål och värderas genom... Läs mer »
Lever hundar i fångenskap? Visst är det en jobbig fråga. Jag får skuldkänslor och ångest direkt och funderar över alla de önskningar jag ser i mina hundars ögon, skriver... Läs mer »