Sommarnumret av papperstidningen är ute. Det är sista numret innan riksdagsvalet den 11 september. Temat är såklart djurskyddspolitik och i en överskådlig jämförbar enkät svararLäs mer »
Fruktansvärda bilder från Ukraina strömmar mot oss från sociala medier, i tidningar och nyhetsinslag. En del ger trots allt hopp, bilderna där människorna kunnat flyLäs mer »
Året har öppnat starkt med många viktiga djurskyddsbeslut. I morgon kommer riksdagen att debattera och fatta beslut om den ska anta regeringens förslag på skärptaLäs mer »
Regeringen föreslår skärpta straff för brott mot djur och i nya numret av papperstidningen, tillika årets sista, granskar vi delar av propositionen. Det mest kändaLäs mer »
Nya numret av papperstidningen har precis kommit ut. Vi presenterar nyheten att Svensk Travsport fattat det historiska beslutet att inte längre tillåta drivningar med körspöLäs mer »
Mycket hinner hända under de sju dagar det tar för en papperstidning att skickas till tryckeriet till dess den lämnat tryckpressarna och landat hos läsarna.Läs mer »
Den 21 april ska riksdagen besluta om den nya forskningspolitiska propositionen som sträcker sig fyra år framåt. I ett litet delkapitel på en sida nämns...... Läs mer »
Under denna underliga vår har vi passat på att ge webbtidningen ett luftigare och mer modernt utseende. Innehållet är sig likt, fast formen är ny.Läs mer »
Kommer det att bli lagstadgat krav på obligatorisk märkning och kastrering av katter? Frågan ligger hos regeringen, närmare bestämt Näringsdepartementet där sedan några veckor tillbakaLäs mer »
Den 1 juni 2018 tog länsstyrelsen över vissa av polisens djuruppgifter. Länsstyrelserna fick ”huvudansvaret enligt djurskyddslagen för att transportera, förvara, sälja, skänka bort eller låtaLäs mer »
Höstens tidning i pappersformat handlar om hur djur i hägn på olika sätt används för att jakthundar ska tränas. Ett nödvändigt sätt för att selekteraLäs mer »
En dag måste vi skiljas från våra djur. Det är oundvikligt. Vinternumret av papperstidningen som alldeles nyss ska ha landat i brevlådorna handlar om detta.Läs mer »
”Det förfärliga är att i modern djurhantering har människan börjat betrakta djuret som materia redan innan själen lämnat det.” Meningen är hämtad ur Kerstin EkmansLäs mer »
I skrivande stund räknas rösterna efter söndagens riksdagsval. Djurskyddet Sverige och Tidningen Djurskyddet tog ett samlat grepp om djurskyddsfrågorna inför valet och tidningen frågade samtligaLäs mer »
Sommarnumret av Tidningen Djurskyddet har landat i brevlådorna och vi har redan bjudit på ett smakprov av vår stora Valspecial här på webbtidningen. Vi tarLäs mer »
Ett nytt år ligger framför oss. Mycket kommer att ske inom djurskyddsområdet. I januari har regeringen aviserat att den ska lämna sin proposition till ny djurskyddslag.Läs mer »
För ganska exakt ett år sedan kom jag till Djurskyddet Sveriges kansli för första gången. Det var nervöst, en anställningsintervju väntade och den första somLäs mer »
Hundarna sover på redaktionen. I rummet bredvid ligger bichon friséerna Snövit och Ferdinand under den röda stolen. Vid arbetsplatsen bortom deras har kromfohrländern Spex låtit...... Läs mer »
Redan i regeringsförklaringen lovade statsminister Stefan Löfvén att djurskyddskontrollerna ska bli bättre. Under 2015 kommer också de ansvariga myndigheterna, länsstyrelserna och Jordbruksverket, att få mer...... Läs mer »
Det finns drygt en miljon katter i Sverige, i var sjätte hushåll finns det åtminstone en. vi många som fascineras av katten, av förståeliga skälLäs mer »
Valet är slut och det rödgröna blocket fick majoritet. Allt lutar mot en Socialdemokratisk och Miljöpartistisk regering ledd av Stefan Löfvén. För djuren borde detLäs mer »
Just nu slutspurtar landets politiker inför valet. Partierna tävlar om uppmärksamheten och lovar mycket. Djurskyddet är många väljares hjärtefråga – men hur mycket kan politikernaLäs mer »
Mitt tidigaste minne av höns är en slakt på mina morföräldrars gård när jag var i sex-sjuårsåldern. Morfar hängde helt enkelt upp hönsen i benen...... Läs mer »
Folkrörelse är det vackraste ord jag vet. Så sa en vän till mig häromdagen och jag kan bara hålla med. Kanske också lägga till: Ideell....... Läs mer »
Jag bläddrar i Dagens Nyheter och ser reklam för Scan. På bilden vandrar en gris från stallet över gräsmattan till slaktaren. ”Så gör du baconLäs mer »
Att bli uppfiskad av människan är den vanligaste dödsorsaken för de arter som räknas som matfiskar. Att leva ett fritt liv innan fångst och slaktLäs mer »
I mötet med människan är djuren nästan alltid förlorare. Maktbalansen talar sitt tydliga språk – människan gör valet, inte djuret. Ansvaret vilar tungt och detLäs mer »
När jag besökte Östermalma för att få se hur grythundar tränas på grävling trodde jag att Svenska Jägareförbundets representant företrädde jägaråsikter. Men jag fick senareLäs mer »
Det var med ett särskilt pirr jag gick till presskonferensen som presenterade förslag till ny djurskyddslag. Äntligen händer det något i frågor som diskuterats iLäs mer »
Travhästar är elitidrottare, det säger var och varannan inom travet. Jag vet vad elitidrott handlar om, har tävlat internationellt och varit med i svenska landslagetLäs mer »
Slakt utan bedövning är rent djurplågeri och kan aldrig försvaras. Inte av religiösa eller några andra skäl. Krafter som förespråkar att slakt utan bedövning skaLäs mer »
Brott mot djur är väldigt lågprioriterade och därför fälls få för brotten. I lagstiftningen har djur status som egendom eller saker. Har djuret utsatts förLäs mer »
Djurskyddet Sveriges granskning visar att ansvariga länsstyrelser inte har någon koll på hur renarna har det. När WSPA lät en brittisk journalist dokumentera den svenska rennäringen avslöjadesLäs mer »
Villkorlig dom och dagsböter är vad de allra flesta djurplågare kommer undan med. Trots att fängelse på upp till två år finns med i straffskalan.Läs mer »
Djurskyddet Sverige har tagit ställning för att det är okej att nyttja djur för människors syften om djuren behandlas på ett bra sätt. Men hurLäs mer »