Fråga experten

Varför bajsar inte katten i lådan? Jag har sedan i vintras haft problem med att min katt bajsar precis utanför kattlådan. Aldrig kissar, bara bajsar. Jag har prövat att... Läs mer »

Hjälp! Hunden åt upp kattens p-piller

Min shitzutibetanskspaniel-blandras har lyckats komma åt kattens p-piller, som jag gömt i kattens mat. Han åt upp både mat och p-piller. Nu undrar jag hur farligt är det för... Läs mer »

MIN HUND KLIAR SIG

Jag äger en treårig mittelspitz-hane som helt plötsligt börjat klia sig periodvis. Han brukar inte fälla så mycket päls, men nu kan man kamma stora högar utan att han... Läs mer »

Min hund är väldigt ljudkänslig!

Jag har en lapsk vallhund på snart fem år som i hela sitt liv varit väldigt ljudkänslig. Och med det menar jag inte rädd. På MH:et stack han fram... Läs mer »

Min tax jagar katten!

Nu behöver jag verkligen hjälp. Min tax jagar katten. Jag förstår att hunden behöver utlopp för sitt jaktbeteende men min katt tycker inte att detta är roligt. Det blir... Läs mer »

Min hund har blod i bajset

Jag har en fråga om min hund, en Bishon Havanais kille som är ungefär ett år gammal. Vi ett tillfälle har han kräkts och bajsade sedan lite löst och... Läs mer »

Min valp har ätit avocado

Min valp, som nu väger cirka sju kilo, har ätit avocado flera gånger. Jag visste inte om att detta är farligt och han har tyckt om det. Såg nu... Läs mer »

Min hund har diarré

Jag har en golden retriever-valp som är 16 veckor. Han får bara uppfödarens rekommenderade specialfoder men är förstås nyfiken att smaka på allt han hittar ute också. För någon... Läs mer »

Äter av varandras mat

Jag har flera katter hemma och en liten go dvärgpudel. Iallafall så är det så att ena katten Trassel, 9 månader, han brukar springa och börja äta av Råniyjaahs... Läs mer »

Min råtta biter sönder elsladdarna!

Jag har en honråtta som är sju månader. Jag brukar låta henne springa runt fritt när jag är hemma. Men jag har ett problem: Hon biter på våra elsladdar.... Läs mer »

Vad göra om hunden blir ormbiten?

Jag har en väldigt nyfiken hund, en liten tax. Nu börjar ju solen komma fram och vi tar många promenader tillsammans, men jag oroar mig för att han ska... Läs mer »

Mitt marsvin verkar ledset!

Jag har en marsvintjej som är sex månader gammal. Det är mitt första husdjur. Jag brukar gosa och klappa henne både innan jag går till skolan och när jag... Läs mer »

Min ena katt attackerar den andra!

Jag har fem katter som alltid har lekt och kommit bra överrens. Men sedan ett halvår har den äldre hankatten, 10 år, börjat attackera en av våra honkatter som... Läs mer »

Tjockt marsvin?

Ett av mina marsvin heter Cupcake och hon är väldigt tjock, hon är 3 år. Hon har aldrig varit nära en hanne så hon kan inte vara med ungar?... Läs mer »

Min hund bajsar inne

Jag har en liten tax som ett och ett halvt år. Ofta när vi är ute så blir han väldigt uppspelt. Han tycker det händer så mycket spännande och... Läs mer »

Min katt kliar sig i öronen

Jag har en bondkatt som är sju år. Han kliar sig ofta på öronen men jag kan inte se något när jag tittar. Vad kan det vara för fel?... Läs mer »

Hur agera vid huggormsbett?

För ca 13 år sedan fick vår hund ett huggormbett i nosen. Hon fick då två injektioner, en med kortison, en med antibiotika. Vad jag förstår blev hon helt... Läs mer »

Hur ska jag hantera fästingar?

Jag har precis skaffat hund och är lite orolig för fästingrisken nu i sommar. Hur stor risk är det att hunden smittas av sjukdomar om den får ett bett?... Läs mer »

Krubbitande häst?

Hej! Jag undrar om ni kan svara på min fråga? Min häst är krubbitare (köpte honom från en ridskola för två år sedan och han var krubbitare där också).... Läs mer »

Abortspruta för hund?

Vilka är riskerna med abortsprutan för hundar? när i graviditeten ska den ges? Svar: Förr användes östrogen som abortmedel på hund. Det görs i stort sett inte längre då... Läs mer »

Giftigt för hunden?

Jag hör ofta att hundar absolut inte får äta choklad, men hur farligt är det egentligen? Är det någon skillnad på olika chokladsorter? Vad gör man om olyckan är... Läs mer »

Är hundmat farlig för katten?

Jag har sedan tidigare en kastrerad hankatt hemma och i slutet av december förra året skaffade jag också en okastrerad hanhund. Efter några veckor märkte jag att min katt... Läs mer »

Min katt kliar sig runt öronen

Jag har tagit hand om en katt som verkar vara utan ägare. Katten som vi har kallat Tiger har efterhand blivit allt mer tillgängligt och har nu flyttat in... Läs mer »

Kan jag bada min katt?

Jag och min sambo har en bondkatt, Charlie, på 7 månader. Charlie tycker om att springa ute på gården och kommer in när han vill ha mat eller vila... Läs mer »

Får min hund cancer av p-piller?

Jag hade tänkt att ge min tik p-piller istället för att kastrera henne. Veterinären sa då att jag får räkna med att min hund kommer att få cancer. Stämmer... Läs mer »

Varför klöser min katt på möblerna?

Min hankatt Kasper är tolv år och kastrerad. Han älskar att klösa på våra fåtöljer. Om jag säger till går han därifrån men han klöser på natten och när... Läs mer »