Fråga experten

Varför bajsar inte katten i lådan? Jag har sedan i vintras haft problem med att min katt bajsar precis utanför kattlådan. Aldrig kissar, bara bajsar.... Read... Läs mer »

MIN HUND KLIAR SIG

Jag äger en treårig mittelspitz-hane som helt plötsligt börjat klia sig periodvis. Han brukar inte fälla så mycket päls, men nu kan man kamma storaLäs mer »

Min tax jagar katten!

Nu behöver jag verkligen hjälp. Min tax jagar katten. Jag förstår att hunden behöver utlopp för sitt jaktbeteende men min katt tycker inte att dettaLäs mer »

Min hund har blod i bajset

Jag har en fråga om min hund, en Bishon Havanais kille som är ungefär ett år gammal. Vi ett tillfälle har han kräkts och bajsadeLäs mer »

Min valp har ätit avocado

Min valp, som nu väger cirka sju kilo, har ätit avocado flera gånger. Jag visste inte om att detta är farligt och han har tycktLäs mer »

Min hund har diarré

Jag har en golden retriever-valp som är 16 veckor. Han får bara uppfödarens rekommenderade specialfoder men är förstås nyfiken att smaka på allt han hittarLäs mer »

Äter av varandras mat

Jag har flera katter hemma och en liten go dvärgpudel. Iallafall så är det så att ena katten Trassel, 9 månader, han brukar springa ochLäs mer »

Mitt marsvin verkar ledset!

Jag har en marsvintjej som är sex månader gammal. Det är mitt första husdjur. Jag brukar gosa och klappa henne både innan jag går tillLäs mer »

Tjockt marsvin?

Ett av mina marsvin heter Cupcake och hon är väldigt tjock, hon är 3 år. Hon har aldrig varit nära en hanne så hon kan...... Läs mer »

Min hund bajsar inne

Jag har en liten tax som ett och ett halvt år. Ofta när vi är ute så blir han väldigt uppspelt. Han tycker det händerLäs mer »

Hur agera vid huggormsbett?

För ca 13 år sedan fick vår hund ett huggormbett i nosen. Hon fick då två injektioner, en med kortison, en med antibiotika. Vad jagLäs mer »

Hur ska jag hantera fästingar?

Jag har precis skaffat hund och är lite orolig för fästingrisken nu i sommar. Hur stor risk är det att hunden smittas av sjukdomar omLäs mer »

Krubbitande häst?

Hej! Jag undrar om ni kan svara på min fråga? Min häst är krubbitare (köpte honom från en ridskola för två år sedan och han...... Läs mer »

Abortspruta för hund?

Vilka är riskerna med abortsprutan för hundar? när i graviditeten ska den ges? Svar: Förr användes östrogen som abortmedel på hund. Det görs i stortLäs mer »

Giftigt för hunden?

Jag hör ofta att hundar absolut inte får äta choklad, men hur farligt är det egentligen? Är det någon skillnad på olika chokladsorter? Vad görLäs mer »

Är hundmat farlig för katten?

Jag har sedan tidigare en kastrerad hankatt hemma och i slutet av december förra året skaffade jag också en okastrerad hanhund. Efter några veckor märkteLäs mer »

Min katt kliar sig runt öronen

Jag har tagit hand om en katt som verkar vara utan ägare. Katten som vi har kallat Tiger har efterhand blivit allt mer tillgängligt ochLäs mer »

Kan jag bada min katt?

Jag och min sambo har en bondkatt, Charlie, på 7 månader. Charlie tycker om att springa ute på gården och kommer in när han villLäs mer »