Ull/dun

Fjällräven lovar etiskt dun

Dunet ska bara komma från gäss som haft det bra och hela produktionskedjan från farmer, till slakterier och dunberedare ska vara kontrollerad och spårbar. Efter dunskandalen 2009 ger Fjällräven... Läs mer »

Fårfarm lägger ned i Australien

Ett stort antal får slipper nu isolerat vara instängda i små boxar inomhus. Det tack vare Animals Australias idoga arbete mot produktion av extrafin merinoull. För att ta fram... Läs mer »

Fortsatt dunskandal visar brist på etik

– Det är inte brist på kunskap utan djup brist på etik och hänsyn som ligger bakom avslöjandet, säger Katarina Lingehag-Ekholm, Djurskyddet Sveriges förbundsstyrelse, med anledning av TV4:s avslöjande... Läs mer »

Djurplågeriet fortsätter i Australien

Australian Wool Innovation har brutit det tidigare löftet om att fasa ut så kallad mulesing i år. Trots det har uppskattningsvis 30 procent av gårdarna på frivillig väg ställt... Läs mer »

Unik satsning på djurskydd

För sin unika satsning på djurvälfärd har Fjällräven tilldelats Djurskyddet Sveriges hedersomnämnande 2010. Ett omnämnande som fått flera kinesiska företag att satsa på god djuromsorg. Ett av de företag... Läs mer »

Rabaldret väckte handeln

I februari förra 2009 chockades Sverige av tv-bilder som visade gäss som skrek och flaxade i panik medan de plockades på sitt dun. – Det blev rabalder när djurplågeriet... Läs mer »