En varm sommar väntar

Alldeles nyss kom pappersversionen av Tidningen Djurskyddet ut. Temat är märkliga missuppfattningar kring djur och det finns tyvärr väldigt många. En är att kycklingar och värphöns som hålls i den kommersiella produktionen inte vill gå ut, vilket veterinären och forskaren Lina Göransson, som också sitter i Djurskyddet Sveriges styrelse, lyfter. För både höns och kycklingar ”går ut betydligt mycket mer om de har en utomhusyta med växtlighet och andra skydd”.

– Med tanke på att vi vet att fjäderfä är nyfikna och gärna utforskar sin omgivning, hellre utför födosöksbeteenden utomhus om de har möjlighet, så kanske det snarare handlar om att de inte vågar, säger hon.

Djurskydd är en kunskapsfråga. Vill du läsa om fler missuppfattningar som djurskyddsexperter lyfter fram? Ordna så att du får en egen papperstidning. Bli medlem i Djurskyddet Sverige så får du fyra fina fullspäckade tidningar med tips, reportage, granskande artiklar och mycket mer varje år. Här finns all information om hur du gör: Bli medlem

Vi har precis kommit tillbaka från årets Almedalsvecka. Läs mer här på webbtidningen om några av alla intressanta seminarium som vi besökte. Ett handlar om varför djur måste inkluderas i totalförsvaret. Ett annat om  vad riksdagspartierna vill göra för minkarna i pälsdjursuppfödningen, för kornas och andra nötkreaturs möjlighet att gå ut på sommarbete, och i flera andra djurskyddsfrågor. Möt också Ulla-Carin Carlsson-Lindkvist en otroligt modig djurvän som räddar hästar i Ukraina. För det belönades hon med Djurskyddet Sveriges djurskyddspris. Läs mer om Ulla-Carin här: Kärleken och tacksamheten gör det värt alla faror Missa inte heller att läsa om Ulla-Carins kompanjon Josephiné Robéus som grundat organisationen Equus Caballus Rescue Foundation vilken är den som Ulla-Carin arbetar för. I mitten av detta reportage Ukrainas djur kommer att behöva hjälp lång tid framåt berättar Josephine mer om sina fantastiska insater.

Väderprognoserna inför sommaren är att den kan bli mycket varm. Djur far ofta illa i värmen och här på webbtidningen har vi uppdaterat tidningens årliga Djurens sommarguide från A – Ö 
Mysiga djurskyddspoddar att lyssna på under långa sommardagar blandas med råd om hur du kan hjälpa ekorrar och igelkottar, samt ge hundar, katter, kaniner och marsvin en bättre sommar.

I augusti är vi tillbaka med nya  artiklar här på webbtidningen!

Fin sommar!

Katarina Hörlin

Redaktör, Tidningen Djurskyddet
E-post: