Kölden kräver att djuren får hjälp

Det blev ett tillfälligt avelsstopp för svensk minknäring under 2021. Det meddelade regeringen och Jordbruksverket på en digital pressträff i januari. Skälet var för att hindra smittspridning av Sars-CoV-2 och ännu vet ingen om det kan bli ett fortsatt förbud av djurskyddsskäl när 2021 är över. Just nu pågår namninsamlingar, bland annat driver Djurskyddet Ungdom en, som ska lämnas till landsbygdsministern i vår om att följa flera andra länders exempel och stänga ner farmerna för gott. Samtidigt rustar näringen för att återkomma nästa år.

Det är kallt, en sällan skådad snömängd har svept över stora delar av landet. Fåglarna behöver mat, rådjuren och framför allt far väldigt många hemlösa katter mycket illa. Följ med till Östersund där katthemmet fått in fler katter än någonsin denna kalla vinter och läs hur Djurskyddet Jämtland klarat krisen, artikeln är snart uppe här på webbtidningen.

I mars är årets första nummer av papperstidningen ute. Skriv gärna insändare till tidningen! Lyft upp en djurskyddsfråga du brinner för. Ställ frågor till tidningens experter i etologi om katters, hundars och andra smådjurs beteende, till veterinären om allt från avel till öroninflammation och till polisen om du funderar på något kring djur och lagen. Mejla: redaktionen@djurskyddet.se så vidarebefordrar vi din fråga till rätt expert!

Katarina Hörlin

Katarina Hörlin

Redaktör, Tidningen Djurskyddet
E-post: katarina.horlin@djurskyddet.se