Livsavgörande arbete

Hundarna sover på redaktionen. I rummet bredvid ligger bichon friséerna Snövit och Ferdinand under den röda stolen. Vid arbetsplatsen bortom deras har kromfohrländern Spex låtit hakan vila mot golvet medan goldenretrivern Party som vanligt somnat med benen rakt upp i luften. Taxen Kanel är inte här idag.

Lika lugnt som det är på kansliet denna eftermiddag, lika intensiva har mina första veckor på Tidningen Djurskyddet varit. Årets andra nummer gjordes samtidigt som den stora hatkampanjen mot Djurskyddet Sverige kom. En kampanj som resulterade i att två företag bröt sina samarbeten med organisationen.

I skrivande stund är det svårt att förutse vad som kan ha hänt när tidningen kommit ut, följ oss gärna här på webben där vi fortlöpande bevakar denna och andra viktiga händelser.

Följ gärna med till Strängnäs, Ådalen och Norrköping där Djurskyddet Sveriges föreningar berättar hur de får verksamheten att gå runt. Med knappa medel uträttas livsavgörande insatser varje dag. Hundratals hemlösa djur får nya trygga hem – tack vare deras arbete. Här finns hela numret på PDF.

I detta nummers tema frågar vi forskare, etologer, djurskyddskontrollanter: Hur mår mössen som används i djurförsöken? Bara i Sverige används hundratusentals möss varje år. I världen är de flera miljoner. Deras välfärd räknas. Eller gör den det? Läs mer på temasidorna, som ni hittar här.

Detta är mitt första nummer som redaktör för Tidningen Djurskyddet. Jag är stolt och glad över att få ta över och driva arbetet med en så fin och viktig tidning vidare. Hör gärna av er med tips och tankar!

Katarina Hörlin
E-post:
Telefon: 08 – 688 28 32

Katarina Hörlin

Redaktör, Tidningen Djurskyddet
E-post: