Påsk på väg

Det snöar här i Stockholm i dag. Askonsdagen går mot eftermiddag och alldeles strax drar påsken igång för fullt. För många väntar några dagars ledighet och för alla som har lyckan och turen att kanske få tillbringa dessa tillsammans med djur har vi som vanligt ställt samman några råd om vad som kan vara bra att tänka på, för att slippa åka till veterinären.

Vårnumret av papperstidningen är ute. Temat är mink. Sverige är ett av allt färre länder som fortsätter tillåta minkuppfödning för att deras pälsarna ska säljas. Det är en krympande näring, många fick lägga ner under pandemin och cirka tjugo minkgårdar är i dag igång. Vi har talat med riksdagspolitikerna som vill lägga ner näringen av djurskyddsskäl och vi har fått beskedet från Landsbygds- och infrastrukturdepartementet att de inte planerar att lägga ner några näringar.

Möt också Per Jensen, professor i etologi, i det nya numret. Han är skarpt kritisk till att Sverige tillåter att hålla vilda djur i fångenskap i små burar, trots att djurskyddslagen slår fast att djur har  rätt att utöva naturligt beteende.

Fin påsk!

Katarina Hörlin

Redaktör, Tidningen Djurskyddet
E-post: