Sommarnumret är på väg

Mycket hinner hända under de sju dagar det tar för en papperstidning att skickas till tryckeriet till dess den lämnat tryckpressarna och landat hos läsarna. Den här gången hann en regering plötsligt avsättas och i skrivande stund är det oklart vad som ska ske.

Stora delar av temat i nya numret handlar just om politiska beslut och framför allt om den proposition för id-märkning och registrering av katter som regeringen var i färd att färdigställa så att den skulle kunna läggas fram och röstas om i riksdagen i september. Nu vet varken vi eller de vad som händer. Blir det extraval så lär det dröja innan propositionen kommer. Blir det inte extraval och regeringen sitter kvar så kan den kanske presenteras som planerat. Ingen vet just nu.

I nya numret frågar vi även samtliga riksdagspartier vilken djurskyddspolitik de tänker utforma inför riksdagsvalet 2022. Nu får vi se om de kanske måste gå ut i en valrörelse redan i sommar, men svaren på vilka tre djurskyddsfrågor de just nu anser vara viktigast finns i tidningen. Inom kort kan ni läsa full-längdssvaren här på webbtidningen.

Missa inte djurskyddstipsen för att ge djuren en fin och så farofri sommar som möjligt, och följ replikskiftet mellan Djurskyddet Sveriges styrelseledamot Gunnela Ståhle och Arla angående hur Arla ställer sig till LRF:s arbete för ett slopat beteskrav för mjölkkor i lösdrift. Läs samtliga inlägg här på webbtidningen.

Med önskan om en fin, lugn och sansad sommar!

Katarina

Katarina Hörlin

Redaktör, Tidningen Djurskyddet
E-post: