Temanummer om avlivningar

En dag måste vi skiljas från våra djur. Det är oundvikligt. Vinternumret av papperstidningen som alldeles nyss ska ha landat i brevlådorna handlar om detta.

Temat är  ”När djur dör” och i en av artiklarna säger en veterinär att han känner tacksamhet över att han som veterinär har möjlighet att avliva, han ser det som ett slags behandling att låta ett sjukt djur slippa plågor.

Det är ett sorgligt nummer, men också ett sätt att lyfta dessa svåra frågor kring den stund de flesta av oss som lever med ett älskat djur helst inte vill tänka på.

Vi måste prata mer om avlivningar, förbereda oss och lära oss se tecknen på när det är dags, säger en annan veterinär som intervjuas och i tidningen berättar flera ägare just om hur de förberett sig, hur det var och hur tiden som kom efteråt blev. Tack till alla som så generöst delat med sig, och jag hoppas att numret kan hjälpa många.

Också året går mot sitt slut. Här på webbtidningen kommer ni snart kunna läsa tidningens traditionella tipslista över hur fira en mer djurvänlig jul och i mellandagarna ger vi råden om hur hjälpa djuren att klara nyårsnattens fyrverkerier.

I början på nästa år kommer fler artiklar från granskningen av djurskyddet för fisk att kunna läsas här på webbtidningen. Tills dess:

God Jul!

Katarina

Redaktör
Tidningen Djurskyddet

Katarina Hörlin

Redaktör, Tidningen Djurskyddet
E-post: