Det får inte födas fler hundar vars exteriör och anatomi gör att de inte kan leva ett fullgott hundliv. Sådan avel är olaglig. Myndigheterna måste göra fler kontroller. Exteriördomare... Läs mer »
Det blir tillåtet att avla minkar i Sverige nästa år. Beskedet lämnade Jordbruksverket, SJV, i dag. Förbudet är inte längre motiverat utifrån ett smittskydds- och folkhälsoperspektiv, förklarar SJV. –... Läs mer »
Medan avelsdefekter på trubbnosiga hundar har orsakat stor debatt, bryr sig färre om aveln av slaktkyckling. Varför? Djuretikern Helena Röcklinsberg förklarar. – Ett grundläggande skäl är ju att slaktkycklingar... Läs mer »
Många av oss väljer hund på samma sätt som vi väljer statusvaror. Vi åsidosätter våra annars så starka djurskyddskrav och väljer efter färg, form, mönster, storlek och ”attityd”. Problemen uppstår när... Läs mer »
Djurskyddslagstiftningen kring avel är tydlig. Avel som medför lidande är onödigt lidande, det vill säga oacceptabelt och olagligt. Så säger Frida Lundmark doktor i husdjursvetenskap. Här reder hon ut... Läs mer »
TEMA: AVELNS AVIGSIDOR. I århundraden har människan försökt påverka hur djurens avkommor ska bli. Förr i tiden var det viktigt att lantbrukets djur var fogliga. Idag är deras förmåga... Läs mer »
[jetpack_subscription_form title="Prenumerera på tidningen via epost" subscribe_text="Ange din e-postadress för att prenumerera på den här tidningen och få meddelanden om nya artiklar via e-post."]