”Jag vill så gärna ge igelkottarna här utanför mat, särskilt nu innan de går in i sin vintervila. Många säger att man kan mata dem med uppblött kattmat men här finns så många katter som går omkring utomhus att de hinner äta upp maten innan igelkottarna hinner dit!”
I nya numret av pappersversionen av Tidningen Djurskyddet ger viltrehabiliterare råd om hur du som vill stödmata igelkottar kan göra för att just igelkottarna ska få i sig fodret. De tipsar också om hur du som vill hjälpa igelkottarna med byggmaterial till sina vinterbon kan göra.
Tyvärr pågår fortfarande pandemin så även i höstnumret har djurskyddet under Covid-19 blivit tidningens tema. Vi har intervjuat marsvinsexperter, rennäringsföreträdare och bevarandefotografen, som med kameran som redskap arbetar för att fler vilda djur ska klara sig, om deras erfarenheter kring hur djurskyddet påverkats.
Arbetet mot smittspridningen har även fått följder för flera av Europas minkfarmer. Nederländerna stänger nu ner alla sina i förtid, för evigt, efter att viruset Sars-CoV-2, som orsakar sjukdomen Covid-19, hittats i minkarna. Danmark vars minkar också drabbats väljer en annan väg och i Sverige där det i skrivandets stund inte kommit några signaler om smittade minkar fortsätter verksamheten. Dock höjer allt fler sina röster för att Sverige ska följa Nederländernas exempel. Vi kommer att följa upp frågan här på webbtidningen under hösten.
Önskar er en fin höst! Hör förresten gärna av er med insändare eller frågor till tidningens experter i veterinärmedicin, etologi och polisiära djurfrågor. Mejla till eller posta ett brev till Tidningen Djurskyddet, Hammarby Fabriksväg 25, 120 30 Stockholm.
Allt gott,
Katarina