Nytt år och ny djurskyddslag


Dela artikeln:


Vi står på tröskeln inför ett helt nytt år. Flera fina saker väntar. I april ska den nya djurskyddslagen träda i kraft, och vi kommer att rapportera mer under våren. För den som vill läsa själva lagen i fulltext finns länk via riksdagens sajt: Djurskyddslag 2018:1192

Här på webbtidningen inleder vi det nya året med att publicera den första av flera artiklar från höstens tema i papperstidningen om djurskydd för fisk. Det är i många avseende en dyster läsning, men ljusglimtar finns. Först ut är intervjun med Eurogroup for Animals fiskexpert Douglas Waley om EU:s arbete med fiskvälfärd, fler artiklar följer i mitten av januari.

Strax innan jul landade papperstidningen nr 4, 2018 i brevlådorna. Ett sorgligt nummer och ett försök att lyfta de svåra frågor kring den stund de flesta av oss som lever med ett älskat djur helst inte vill tänka på. Stunden när vi ska ta farväl. För en dag måste vi skiljas från våra djur. Det är oundvikligt.

Vi måste prata mer om avlivningar, förbereda oss och lära oss se tecknen när det är dags, för vår egen skull men främst för djurens, säger en av de veterinärer som intervjuas och ni möter också flera ägare som berättar om sina erfarenheter. Tack igen alla som så generöst delat med sig! Hoppas att tidningen kan hjälpa många.

I februari kommer stora delar av det här temat och även nya artiklar på samma ämne att kunna läsas på webbtidningen.

Hör gärna av er med tankar, tips, insändare och frågor.

Allt gott på det nya året!
Katarina

Redaktör
Tidningen Djurskyddet

 

Bokmärk permalänk.