Kattgranskning pågår


Dela artikeln:


I dagarna landar årets första nummer av Tidningen Djurskyddet i brevlådorna. Det är så lång pressläggning att tidningen hann gå i tryck innan covid-19, coronavirus och social distansering var begrepp som alla kände till.

I nya numret fortsätter vi att granska vad som hänt sedan länsstyrelsen tog över vissa av polisens djuruppgifter. Vårt fokus är katter och varför så många länsstyrelser kräver
F-skattsedel för att sluta avtal med katthem som uppstallningsplats åt de katter som omhändertas. Upphandlingsansvariga från länsstyrelserna och experter på Upphandlingsmyndigheten intervjuas. Möt också representanter från två ideella djurskyddsföreningar som båda fått avtal.

Tidningen publicerar också en långintervju med Lina Gustafsson, veterinären som skrivit en rapport från ett slakteri, förmodligen den mest omtalade boken just nu. Läs gärna hennes bok, där viktiga frågor om vad djurskydd egentligen är väcks.

Om någon vecka kommer webbtidningen att ha fått ett nytt utseende! Samma innehåll, men luftigare och mer modern form. En form som även är anpassad för mobilen.

Hoppas att ni alla har det väl och är rädda om er! Ni som har turen att få ha djur vid er sida dessa tider, för er har vi samlat några svar på frågor och länkar vidare till experter: Vad händer med mina djur om jag smittas av corona?

Hör gärna av er med tips och tankar!

Katarina Hörlin
Redaktör

Bokmärk permalänk.