Under dagens konferens ”Med fokus på djurskydd: Hållbart, för vem?” delade Djurskyddet Sverige ut sitt Djurskyddspris 2020. Fiskforskaren Albin Gräns fick ta emot det för att med ”spetskunskap, träffsäkerhet och... Läs mer »
Det finns en påtaglig risk för lidande för grävlingar som användas i grytanlagsprov. Lidandet kan både uppkomma under korta men upprepade moment och sträcka sig över lång tid, under... Läs mer »
80 procent av alla hundar över tre år är drabbade av tandlossningssjukdomen parodontit. Men hundägare har en övertro till tuggbenens rengörande förmåga och borstar sin hunds tänder för lite,... Läs mer »
De flesta Valborgsmässofiranden med sina brasor var inställda i år. Men om löven och grenhögarna får ligga kvar så kan det kanske vara till nytta för alla igelkottar, som... Läs mer »
TEMA: DEN GODA DJURHÅLLNINGEN Vad är en häst? Vad är en gris? Hur uppfyller vi bäst deras behov? I svaren på dessa frågor börjar all god djurhållning. Alla djur... Läs mer »
Slaktköer och risk för hungrande djur. Skogsbränder och säd som torkade på åkrarna. Värmen förra sommaren drabbade inte minst djuren. Nationellt centrum för djurvälfärd, SCAW, höll nyligen ett seminarium... Läs mer »
Under onsdagen höll Jordbruksverket sin årliga Djurskyddskonferens. Platsen var SLU i Ultuna och temat ”Djurskyddsforskning – till nytta för djuren och människorna”. Flera pågående projekt som förbättrar både djurskyddet... Läs mer »
Har du en hund eller katt som klarar kraven för att lämna blod – hör av dig till närmaste djursjukhus. Blodtransfusioner räddar liv! Ditt djur kan hjälpa. I mitten av... Läs mer »
ESSÄ. Grisar är stoiska djur. De uthärdar smärta och döljer att de har ont. Samtidigt utsätts många för smärtsamma ingrepp under sina liv. Lina Göransson har i sitt prisbelönade... Läs mer »
Det finns en föreställning om att fiskar skulle sakna intelligens och inte kunna känna smärta. Inget kunde vara mer fel. Det visade forskaren Albin Gräns med plågsam tydlighet under... Läs mer »