Åtal väckt för dödsmisshandel av hunden Shiva

Den man som torterade och misshandlade hunden Shiva svårt och sedan kvävde henne i en plastpåse ska nu ställas inför rätta. Åklagaren väckte idag åtal i Södertörns tingsrätt.

Från december 2010 till januari 2011 utsattes valpen Shiva för en långvarig och mycket allvarlig misshandel och tortyr. Hunden hittades i ett skogsområde i södra Stockholm. Valpen var märkt och tack vare den nya djurskyddspolisen i Stockholm kunde förövaren snabbt spåras.

Mannen hade vid flera olika tillfällen slagit hunden på ryggen och i buken och hoppat på den. Vid ett tillfälle hade han virat ett koppel runt halsen, hängt upp hunden, slagit den och lämnat den i trettio minuter innan han tagit ner den igen. Själva dödande hade varit en mycket utdragen strypning och tillslut kvävning med en plastpåse.

 I den stämningsansökan som åklagaren idag skickade till Södertörns tingsrätt står att läsa att mannen ”har visat stor hänsynslöshet genom att det är fråga om upprepade våldshandlingar och ett utdraget händelseförlopp med inslag av tortyr som slutligen lett till hundens död”. Datum för rättegång är inte bestämt. Tidningen Djurskyddet fortsätter att följa och bevakar fallet.