Konsument

Så jobbar butikerna med djurfrågor

Vad gör butikerna för att underlätta för dig och mig att köpa fläsk från grisar som har knorren kvar och kött från kossor som slaktats med bedövning? De flesta... Läs mer »

Globalisering drabbar kycklingen hårt

– Precis som på ett cigarettpaket kanske vi borde ha bilder på äggen och kycklingen i butiken, där man får se vilka miserabla förhållanden de växt upp under. För... Läs mer »

Flera storföretag nobbar djurskydds-mobilapp

I måndags lanserades Djurskyddat, en mobilapp med information om djurskyddspolicyn hos olika företag. Betyget som företagen får baseras på deras egna inskickade uppgifter. Trots detta har flera stora företag... Läs mer »

Samtal om hur hönan ska komma ut

Hur handeln, politikerna och konsumenterna kan förändra burhönsens situation diskuterades under seminariet ”Burägg-Om offentlig upphandling, konsumentmakt och handel” som arrangerades av Djurens Rätt idag. Två miljoner värphönor sitter i... Läs mer »

Monsterkyckling på tallriken

En kyckling når idag sin slaktvikt dubbelt så snabbt som för femtio år sedan. Den tuffa aveln ligger bakom förändringen som skapar stort lidande för många kycklingar. Och alternativ... Läs mer »

Viktigt varifrån maten kommer

Man vill veta varifrån maten kommer som serveras till våra skolbarn. Och 83 procent av kommunerna vill ha svenskt kött enligt en undersökning gjort av branschorganisationen Svenskt Kött. Cirka... Läs mer »

Djuren lidande i upphandling

Kommuner vill köpa djurvänligt. Ändå måste de handla importerat kött från djur som transporterats långt och som slaktats utan bedövning. Här förklarar vi varför. Varannan kyckling som serveras på... Läs mer »

Kommuner dras inför rätta

Grossisterna har systematiskt dragit kommunerna inför rätta. Här kommer en sammanfattning om vad som har hänt de senaste åren. Mellan åren 2007 och 2010 överprövade grossisterna majoriteten av kommunernas... Läs mer »