Upprörande djurexport

Människor från hela världen upprörs över Australiens djurexport. Det visar inte minst den ”kedja” av djurvänner som överlämnats till parlamentet.

I den världsomspännande kampanjen Humane Chain har Djurskyddet Sveriges samarbetspartner World society for Protection of Animals, WSPA, på nätet uppmanat supportrar att ladda upp en bild där de står med armarna utsträckta. Bilderna har därefter satts samman till en lång kedja. Tanken var att visa Australiens regering att människor från hela världen upprörs över den plågsamma djurexporten och förväntar sig att den upphör.

Kampanjen började med en namninsamling, där WSPA bara i Sverige samlade in underskrifter från 3 500 djurvänner. Dessa underskrifter skickades till Australiens ambassadör i Sverige. Därefter kom fotoinsamlingen som nu presenteras för politiker i Australien. Bilderna överlämnades samtidigt som flera experter uttalade sig om de betydande vinster, båda vad gäller ekonomisk tillväxt och ökade jobbtillfällen, som en övergång till export av fryst kött skulle innebära. Parlamentarikerna lovade att föra vidare argumenten till Australiens jordbruksminister.

– Vi tror och hoppas att vi för varje dag kommer närmare vårt mål om ett förbud mot den grymma djurexporten. Därför kommer vi att fortsätta att sätta press på den australiensiska regeringen, säger Roger Pettersson, generalsekreterare, WSPA Sverige.