Rättegång idag mot Knorrevångens slakteri

Idag pågår rättegången mot slakteriet som åtalas för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen. Djurskyddet Ängelholm Bjäres talesperson vittnar. 

Åklagarens utredning är omfattande och har tagit lång tid. Under åren 2007 till 2010 har företaget gjort sig skyldig till fyra åtalspunkter. Trettiosju hästar har slaktats minst två gånger, med hjälp av ett pass som egentligen tillhör en annan häst, djur som slaktats har saknat märkning och slakteriet har vanvårdat djur som stått uppstallade inför slakt. Dessutom åtalas slakteriets ägare för djurplågeri av en travhäst. Travhästen hade en djup hovspricka på framhoven som gjorde att den inte kunde resa sig och den hade en fraktur i käken. Åklagaren menar att slakteriets ägare omedelbart bör ha gett hästen vård alternativt avlivat den. 

Djurskyddet Ängelholm Bjäre har under årens lopp bevakat slakteriet och rapporterade missförhållandena till berörda myndigheter.
– Du kan inte ana vilket djurplågeri det har varit på det slakteriet. Första gången jag var där och såg verksamheten på slakteriet öppnade jag bildörren och bara kräktes, säger föreningens talesperson.

Hon berättar om skräckslagna hästarna som sparkades och ramlade när de lastades av och om djur som stod uppbundna, utan vatten, med en halvmeter lång lina så att de inte kunde lägga sig ned. Hon har sett omärkta djur som stått med avföring upp till knäna och med mögligt foder.
-Kan man inte sätta dit honom för djurplågeri så hoppas jag att man sätta dit honom för svartslakten. Huvudsaken är att han åker dit. Det är precis som i fallet med Al Capone, säger hon.