Blinda Aja har fått ett nytt hem

I mitten av augusti kom en rädd liten katt in till Djurskyddet Kristinehamns djurhem. Snart förstod djurhemmet varför hon mest satt i ett hörn och fräste.  Aja som hon fick heta visade sig vara blind.

Ett par  körde förbi den lilla svarta katten som satt längs med en väg i ett sommarstugeområde. De reagerade på att katten satt så stilla och bara stirrade rakt fram. När de senare på dagen körde förbi samma ställe satt katten kvar.  Då tog de hand om den och ringde djurhemmet.
-När Aja kom till oss var hon mycket rädd och satt mest i ett hörn och fräste, berättar Katinka Ridde-Coffey från Djurskyddet Kristinehamn. Men vi misstänkte ganska snart att hon inte såg.

Veterinären bekräftade att Aja hade en synskada. Varifrån den kom kunde de inte säga däremot att den inte verkade ny. Ganska snart gav Ajas rädsla med sig och hon är nu en riktigt social katt.  
-Hon är en jättemysig och van vid människor så vi misstänker att hon blivit dumpad, säger Katinka.

Nu ska Aja få flytta hem till en 93 årig kvinna.
– Trots sin ålder är hon hur pigg som helst, har promenerat flera km för att komma till djurhemmet och hälsa på Aja och hon har  läst på massor om blinda katters behov. Aja kommer att få det jättebra, säger Katinka.