Samarbetet med Evidensia avbrutet

Igår avbröts samarbetet mellan djursjukvårdsbolaget Evidensia och Djurskyddet Sverige.

– Vi ville samarbeta för att höja kattens status och minska antalet hemlösa katter men grupper som bara ville diskutera vår syn på jakt och rovdjur kidnappade hela frågan, säger Åsa Hagelstedt, generalsekreterare Djurskyddet Sverige.

Evidensia skriver i ett pressmeddelande att:
”Syftet med samarbetet var att tillsammans ordna aktiviteter som främjar sällskapsdjurens hälsa, framförallt genom ID-märkning.

– Flera av Evidensias kunder har reagerat kraftigt och tolkat det som att vi sponsrar Djurskyddets verksamhet och delar allas deras värderingar. Vi arbetar med djurhälsa och djursjukvård och tar inte ställning till frågor runt till exempel jakt och rovdjurspolitik. Eftersom fokus hamnat på fel frågor väljer vi nu att inte fortsätta med vårt samarbete. Ambitionen att arbeta med förebyggande frågor finns kvar men det får ske inom andra ramar, meddelar Eva Engström, marknadschef på Evidensia Djursjukvård.

Hur parterna kan arbeta för att få fler friska sällskapsdjur och särskilt att höja kattens status får bli en framtida fråga.”

Text: Katarina Hörlin