20 000 insamlade till Djurskyddet Jämtlands katthem

Stor arbetsinsats från föreningen gav också utdelning då nästan 700 personer kom och firade Djurens Dag med Djurskyddet Jämtlands län under söndagen.

Det är numer tradition för föreningen att fira Djurens dag i september.
-Djurens Dag firas till minne av den heliga Fransiscus, Djurens skyddshelgon, och är egentligen den 4 oktober men vi har valt att uppmärksamma dagen tidigare på säsongen eftersom det blir snö och kallt tidigare här i norr, sa Djurskyddet Jämtlands ordförande Rolf Eriksson.

Varje år samlar de olika utställare och aktörer till evenemanget som hålls på Östersundstravet. I år kunde besökarna testa ridning och körning, träffa en polishund, titta på kaniner, alpackor och ovanliga hönsfåglar. Distriktsveterinärerna ställde också upp och svarade på frågor från nyfikna djurägare. Föreningens mål med dagen är att samla in pengar och att sprida information om djurskyddsarbetet. Pengar behövs framförallt till arbetet med att hjälpa hemlösa katter på föreningens katthem. Och resurser behövs, sedan katthemmet öppnade har föreningen omplacerat 160 katter.

Några av katthemskatterna fanns på plats på Djurens dag men det var ingen försäljning på plats.
-Nej, vi ställer ut dem för att folk ska veta att de finns. För att köpa måste man komma till katthemmet, det är en seriös process som tar betydligt längre tid, säger Rolf.

Bara inträdet på 20 kronor blev 8500 kronor och med förtjänsten på serveringen och lotteriet fick föreningen in ungefär 20 000 kronor.
-Det var roligt att det gick så bra för det är mycket arbete och förberedelser bakom en sådan här dag, säger Rolf.