Katten Pelle återfunnen efter fem år

Den förvildade katten som Djurskyddet Norra Halland fångade i fällan visade sig vara både ID-märkt och kastrerad. Katten hette Pelle och är nu hemma hos sin familj igen  – Jag blev så glad, kan knappt tro det. Det här visar hur viktigt det är att märka sina katter!, säger ordförande Camilla Billman.

I början av mars fick Djurskyddet Norra Halland ett telefonsamtal om en förvildad katt som behövde hjälp.
-En äldre kvinna hade blivit intagen på ett hem och eftersom det inte vara hennes katt var det ingen som brydde sig, inte förrän hennes granne ringde. Katten satt utanför huset och skrek och hon undrade vad hon skulle göra, säger Camilla Billman.

Camilla åkte dit men den var alldeles för skygg så hon och Pernilla Johansen från föreningen återvände med en fälla nästa dag.
-Katten var helt rabiat i fällan, jag tänkte att om länsstyrelsen hade varit här så hade de skjutit den rätt i fällan för att den var så vild, säger Camilla.

Katten fick komma hem till Camilla. Fällan satte de i hennes badrum, sedan hände något oväntat.
-Katten kliver ut ur fällan och börjar stryka sig runt mina ben! Och han var hur kelig som helst, säger hon.

Camilla tittade direkt i öronen på katten, och den visade sig vara märkt med tatuering, svårtydd till en början men med hjälp av en ficklampa bakom örat gick hela numret att tyda. Efter en sökning i kattregistren fick Camilla fram ägaren. Det visade sig att katten hette Pelle. Han hade varit utekatt och en dag för fem år sedan hade han bara inte kommit hem till sin ägare, Sanna.

Ägaren hade ringt polisen och satt upp lappar men Pelle var försvunnen. Efter något år flyttade Sanna från Kungsbacka.
-Hon blev chockad  och glad när jag ringde och sa att jag hade hittat honom. Nu har han flyttat hem till familjen igen. Och det har gått bra även om Pelle är skygg och mest ligger under soffan om dagarna för att komma fram på natten.
-Han är väldigt reserverad mot människor. Det syns att Pelle haft ett hem, han är kelen,  men behöver lugn och hitta förtroendet för människor igen, säger Camilla.