Misskötta hästar mår nu bra

Tack vare Djurskyddet Ängelholm-Bjäres hårda arbete mår de vanvårdade hästarna i norra Skåne bra.

De magra hingstarna hade inget bete och endast en lerpöl att dricka ur. Stona hade oläkta sår och trasiga hovar. Djurskyddet Ängelholm-Bjäre slog i juli larm till länsstyrelsen som genast gjorde ett oanmält besök. Det resulterade i flera åtgärdspunkter för mannen som har 87 hästar och inte 66 som han har tillstånd för. Under hela sommaren och hösten har föreningen varje vecka bevakat ifall hästarna fått mat och vatten och har flera gånger i månaden haft kontakt med länsstyrelsen.
-Periodvis har hästarna varit utan mat men nu har alla stödutfodring och hull på kroppen, säger talespersonen för Djurskyddet Ängelholm–Bjäre.

Länsstyrelsen besökte mannen för två veckor sedan och bedömde då att hästhållningen var bra men att stallarna och ligghallarna fortfarande hade brister. Dessutom saknas 40-50 hästpass.
– Vi känner en oro inför vintern då vätan och kylan kommer och det saknas plats för alla hästar i ligghallarna. Men vi fortsätter bevaka fallet, säger talespersonen för Djurskyddet Ängelholm–Bjäre.

Läs mer Misskötta hästar utan mat och vatten