Hittekatter i Skellefteå märks

Imorgon uppmärksammar Djurskyddet Skellefteå Hittekattens dag. Föreningen har dragit igång ett samarbete med butiken Arken Zoo och distriktsveterinärerna. Tillsammans går de in och sponsrar så att kattägare under Hittekattens dag ska kunna vaccinera och ID-märka sin katt för bara 150 kronor vilket är betydligt mindre än vad det annars hade kostat.
 -Vi hoppas att vi kan dra uppmärksamhet till de många hemlösa katter som finns genom att fira Hittekattens dag. Och ju fler som ID-märker sina katter desto mindre jobb får vi, säger Nicolina Vaneryd som är ledamot i Djurskyddet Skellefteås styrelse.

Och ID-märkningskampanjerna ger effekt det har föreningen sett.  
-Förra året hade vi ett riktad projekt i ett bostadsområde där det var stora problem med övergivna katter. Vi erbjöd ID-märkning av katter för 50 kronor. I år har vi sett att det är mycket färre katter som vi får från det området, säger Nicolina.  

Hittekattens dag har funnits sedan 2005 och firas första söndagen i september.