Välbesökt öppet hus för djurhem

Över tusen personer kom igår när Linköpings Djurskyddsförening invigde sitt nya djurhus.  -Det var helt enormt, säger föreningens ordföranden Annelie Daging.

Slaka djurhems öppna hus hade fullt program; Agilityuppvisning, fråga veterinären, ponnyridning, loppis och det stora dragplåstret, framträdande av artisterna Lili och Susie. Så det var många som trotsade regnet och kom och besökte djurhemmet, några kom till och med hem med en extra familjemedlem. Tre katter och fyra kaninungar omplacerades under dagen.  Dessutom fick föreningen in nästan 15 000 kronor från loppis och fikaförsäljning. Annelie Daging, ordföranden i föreningen är mycket nöjd.
Det var helt enormt. Vi trodde att det skulle komma ett par hundra och så kom det mellan 1200 och 1500 personer! Det var fullt kaos med bilar och jättetrevligt, berättar hon.

Det nya djurhuset byggdes för att kunna ta emot omplaceringshundar men framförallt för föreningens dagverksamhet för hundar. Dagverksamheten, liksom inackordering av hundar och katter är det som ger föreningen pengar, pengar som är nödvändiga för att hjälpa alla hemlösa katter. Så gott som dagligen ringer folk om katter som behöver hjälp, andra ringer inte ens. Anneli berättar om skinnmössan hon hittade på föreningens trapp.
-Mitt i kalla vintern hittade jag en skinnmössa på trappen. I den låg fyra nyfödda kattungar. En annan gång stod två resväskor vid vägen. När vi tittade i dem hittade vi tre katter som lämnats där, säger hon.

Kaniner, marsvin och andra smådjur får också hjälp av föreningen. Just nu har de en kakadua som de fått överta från polisen.
– Jag försöker med djurgymnasier och djuraffärer men den är svåromplacerad, säger hon.

Föreningen omplacerar drygt hundra djur om året. Ändå tycker Annelie att det blivit något bättre under de trettio år hon arbetet med att hjälpa hemlösa djur.
– Jag tycker nog att vi har städat upp lite och att det är något ljusare, säger hon.