Kattfamilj lämnad på hatthyllan

Igår fick djurskyddet Kristinehamn en kartong från städpersonalen på regionaltåget mellan Kristinehamn och Borlänge. I den låg en kattmamma med sina fem helt nyfödda ungar. –Vi tror att de föddes i kartongen, säger Katinka Ridde-Coffey från Djurskyddet Kristinehamn.

Papplådan hade bitmärken på insidan och i botten låg en handduk helt indränkt i urin och avföring. Lådan låg på hatthyllan och hade troligtvis varit där sedan i söndags då tåget ställdes upp i lokstallet för service och städning.
-Det måste ha varit helt fruktansvärt, det fanns ingen mat och vatten. Dessutom är det mycket oväsen i lokstallarna så kattmamman måste ha varit jättestressad, säger Katinka.

Först efter två dagar upptäcktes alltså lådan av städpersonalen som genast lämnade in den till djurhemmet. Ungarna blev avtorkade och hela familjen får nu vara ifred och ta igen sig.
-Vi har gått ut med efterlysning om det skulle vara så att någon har glömt kartongen på tåget men det är högst osannolikt, antagligen har någon dumpat kattmamman där och sedan föddes ungarna i kartongen.

Först om tolv veckor är kattungarna tillräckligt stora för att få nya hem. Det är också först då som kattmamman som numer heter Flisan kan bli kastrerad och märkt och omplacerad.