Övergivna på campingplats

Bianca och hennes tre ungar övergavs på en campingplats och lämnades ensamma med en påse mat. Tack vara ett rådigt par och eldsjälarna i Djurskyddet Jämtlands län har hela kattfamiljen nu fått nya liv och nya hem.

Det var i maj som Djurskyddet Jämtlands län fick samtalet. En kattmamma med tre ungar, några veckor gamla, hade lämnats vid en campingstuga. Ägarna hade flyttat och hade uppenbarligen inte varit särskilt intresserade av att ta sina katter med sig – som tur var hade ett par lagt märke till de övergivna.
– De gick dit varje dag och såg till att katterna fick mat. Samtidigt kände de att något måste göras. Så de hörde av sig till oss och jag föreslog att de skulle komma med katterna till oss, säger Inez Backlund på Djurskyddet Jämtlands län.

Så mamma Bianca, dottern Bella och sönerna Billy och Berlioz kom till Djurskyddet Jämtlands läns katthem och pensionat.
– De fick öronskabb, så vi har fått behandla dem. Men nu är alla helt flygfärdiga. De två pojkarna blev placerade först. Mamman flyttade för en vecka sedan och nu är dottern Bella också på väg att flytta, berättar Inez Backlund och fortsätter:
– Vi träffade nyligen paret som har tagit hand om mamman. Hon var lite försiktig i början, men nu hade hon intagit fåtöljen som herrn i huset egentligen brukar sitta i. Så allt har varit frid och fröjd förutom att han inte får ha sin älsklingsfåtölj.

Djurskyddet Jämtlands läns djurhem firar ettårsjubileum den 1 december.