Några tips för en djurvänlig påsk

Alla som har turen att få ha djur vid sin sida i dessa corona-tider: Ni gör det säkert redan men vårt allra bästa tips är som alltid att tillbringa så mycket tid det går med de djur ni har nära er.

Förmodligen blir det inte så stora påskfester i år, men ni som firar får gärna ta del av våra tidigare tips om hur göra påsken mer djurvänlig. För alla er som kanske tycker om att  lyssna på podcasts som handlar om djur eller se filmer med allt ifrån tips på hur borsta en hund på bästa sätt till vad som egentligen saknas vad gäller den stora gruppen fiskars djurskydd, så har vi samlat några intressanta länkar nedan.
Men först: Hur har egentligen de djur som av tradition symboliserar påsken det i verkligheten? Svaren finns om ni scrollar ner!

Text Katarina Hörlin
Foto iStock

Så har påskens djur det i verkligheten

Få högtider har så många symboliska djur som påsken: Påskharen, den svarte katten på påskgummornas kvast och den gula kycklingen.

Vill du ge de levande hararna, lammen, katterna, kycklingarna och alla hönorna som värper äggen en glad påsk? Här kommer några råd och flera andra djurvänliga påsktips: Så har påskens djur det i verkligheten

Lyssna på djurpoddar
Det vimlar av fantastiska poddar som handlar om djur och djurhållning på nätet. Detta är inte på något sätt en heltäckande lista utan se förslagen nedan som inspiration till att lyssna och att själv söka vidare efter fler bra poddar och filmer.

Per Jensens Etologinytt
Hundpodden vår bästa vän: Finns både som youtubefilm och podd.
Här hittar du podden:  Vår bästa vän
Flera avsnitt om katter, finns här: Kattpodden

Se fina djurfilmer och föredrag
Här är några filmtips om allt ifrån praktiska råd till föredrag och dokumentärer.

Stressdämpande massage för din hund: Stressdämpande massage 
Se harar och andra vilda djur i sin naturliga miljö i Norge: Viltkamera
Fiskseminariet som Djurskyddet Sverige arrangerade i somras: Hur hållbart är fisket för fisken
Så borstar du pälsen på din hund, Petra Jongen visar i Hunden din bästa vän: Pälsvård
Berlins vilda rävar, dokumentär på SVTPlay: Berlins vilda rävar

Har du fler bra tips? Tveka inte att mejla redaktionen!