Sju av tio djurtransporter bryter mot EU:s regler

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dela artikeln:


Under mer än 20 år har flera djurskyddsorganisationer gång på gång påvisat allvarliga brister vid djurtransporter både inom EU och från EU-land. Transporterna strider mot EU-lagstiftningen och måste stoppas.

Eurogroup for Animals har nyligen överlämnat en rapport om de senaste årens omfattande brister till EU-parlamentet. Under förra året bröt sju av tio transporter mot EU:s regler.

– Det är en skam att inte medlemsstaternas kontrollmyndigheter tillsammans med EU:s jordbruksnäring tagit krafttag mot detta. EU-kommissionen och varje medlemsland måste nu prioritera att åtminstone de befintliga reglerna för djurtransporter följs. Allt för länge har kontrollen av reglerna försummats och politikernas vackra ord saknat verklighetsförankring för de transporterade djuren, säger Katarina Lingehag, styrelseledamot i Djurskyddet Sverige.

Djurskyddet Sverige kräver att de vidriga och oacceptabla djurtransporterna upphör med omedelbar verkan!

Sara Frick

Jobbar som informatör, webbredaktör och insamlingsansvarig på Djurskyddet Sverige.
Det här inlägget publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Sju av tio djurtransporter bryter mot EU:s regler

  1. Helena Torfjäll skriver:

    Djur är levande varelser och SKA behandlas därefter!!! STOPPA OMEDELBART ALLA PLÅGSAMMA OCH LÅNGA TRANSPORTER till slakterierna!!! DESSUTOM BORDE DE FÅ EXISTERA för sin egen skull och inta bara för att fylla människans mage!!

  2. Britt Richardsson skriver:

    VIDRIGT. TYCKER ATT ALLA FOLK I ALLA LÄNDER BORDE REAGERA MOT DETTA HEMSKA BEHANDLANDE AV VÅRA ÄLSKADE DJUR SOM GER OSS MÄNNISKOR SÅ MYCKEN KÄRLEK OCH GLÄDJE.

  3. Yvonne Lindell skriver:

    Det vi som konsumenter kan göra är att köpa närproducerat kött där vi vet hur djuren behandlas. Att de har en bra uppväxt och fraktas under humana former till små nära slakterer. Så gör jag, det är mitt sätt att må bättre. Sedan önskar man naturligtvis att det vore möjligt för alla djur att ha det lika bra som de jag äter.