Myndighet vill ha dina råd om varg

Naturvårdsverket vill ha förslag som kan underlätta för människor att leva nära varg i Sverige. Därför bjuder de in allmänheten att lämna idéer på sin hemsida. Konsultationen är öppen mellan den 2:a och 5:e maj.

– Vi är intresserade av att få förslag till åtgärder som kan underlätta för människor att samexistera med varg. Det är särskilt intressant för oss att få in förslag och idéer från människor som har erfarenhet av rovdjur, säger Maria Ågren, generaldirektör på Naturvårdsverket.

Tanken är inte att diskutera vargens vara eller inte vara utan ett sätt att ge många människor möjlighet att lämna konkreta förslag. Antingen genom att kommentera de olika frågeställningarna som finns på hemsidan men även genom att svara på andras kommentarer.

Naturvårdsverket ska ta fram planer för hur björn, varg, lodjur, järv och kungsörn ska förvaltas i vårt land. Konsultationen av allmänheten på webben är en del i det arbetet.

En länk till webbkonsultationen finns på naturvardsverket.se