Hundar lämnades att dö i bakluckan

Två amstaff hundar låg tre månader i bilens baklucka. Trots värmen hade de överlevt ett tag. Den dömde mannen slipper fängelse.

I maj 2010 lämnade en 30-årig man från Höganäs två hundar i bakluckan på en bil. Först i augusti hittades bilen och hundarna. Avföring i det trånga utrymmet visar att hundarna hade levt ett tag innan de troligtvis dog av värmen. En av dem var Dogge.

Det var i september året innan som Madeleine Bengtsson omplacerat sin hund Dogge på grund av att hon inte hade tillräcklig med tid för honom. Via Blocket kom hon i kontakt med mannen och efter en lång period då de lärt känna varandra valde hon att Dogge skulle flytta med honom.
-Vi hade bra och aktiv kontakt i början men sedan gjorde han allt för att undvika oss och vi fick inte hälsa på mer. Jag började att göra eftersökningar för att ta reda på vad som hänt Till slut fick jag höra om djurplågerifallet i Höganäs och då föll mitt liv i bitar, säger Madeleine Bengtsson.

Den 30-åriga mannen har förklarat att han glömt bort hundarna på grund av stress. Han trodde han kopplat dem utanför affären där han var och handlade och att någon sedan stulit dem. Mannen dömdes för djurplågeri i september 2011 och åklagaren krävde minst en månads fängelse men tingsrätten beslutade att mannen istället skulle få skyddstillsyn eftersom han led av psykisk ohälsa.
– Jag sitter med en bunt papper från tingsrätten med förhör, anmälningar och domen. Detta är inte ett tillräckligt straff, detta är tio knivar i mitt hjärta!, säger Madeleine Bengtsson som vill ha hjälp att uppmärksamma detta.