Valpar räddade av Djurskyddet Malmö

Den omhändertagna tiken dog under kejsarsnittet. Tack vare Djurskyddet Malmös arbete har snart alla de tretton valparna ett nytt hem.

Djurambulansen i Malmö omhändertog den dräktiga tiken från en person med djurförbud. När valparna skulle födas uppstod komplikationer och man var tvungen att göra ett kejsarsnitt som tiken inte överlevde. Djurskyddet Malmö kontaktades för att hjälpa till med omplaceringen.
-På fyra veckor har vi omplacerat åtta valpar, vi har över 50 intresserade till resterande fem så vi tror att vi kommer att kunna hitta bra hem, säger Catharina Lundberg som är ordförande i Djurskyddet Malmö.

Föreningen har omplacerat 90 hundar i år. Förra året fick 97 hundar nytt hem. Hundarna kommer bara från polisen, till exempel när de tagit hand om hundar från olämpliga djurägare.
-Det tar aldrig slut, vi går på knäna. Ändå tror jag bara att vi ser toppen på ett isberg, säger Catharina.

Föreningen är mycket noga med att rätt hund kommer till rätt person vid omplaceringar. De gör telefonintervjuer och tar veterinärer som referens.
-Har man inte haft djur förut får de inte ta hand om våra hundar. Vi vill ha en veterinär som kan ge bra referenser till djurägaren. Vi missar säkert många bra hem men vi vill kunna vara så säkra som det går att vara, säger hon.

Efter ett par veckor görs hembesök i hundens nya hem och de flesta placeringarna har gått bra. Det var Catharina Lundberg som startade verksamheten med att hjälpa hundar för sex år sedan. Föreningen driver under 2011 också ett projekt tillsammans med Skånes stadsmission att hjälpa hemlösas hundar.
-Jag lägger ungefär 30 timmar i veckan på detta. Jag jobbar 75 procent ändå hinner jag inte mycket annat. Men jag brinner för detta!, säger Catharina.

 Läs mer www.djurskyddetmalmo.se