Eldhärjat djurhem ska byggas upp

Branden i Djurskyddet Skaraborgs djurhem som tog 80 katters liv startade troligtvis av ett elfel. Nu ska det byggas upp igen.

Branden var inte anlagd har man nu konstaterat. Troligtvis var det ett elfel i pentry som startade branden och katterna dog av den giftiga brandröken. Föreningen är fast beslutna att bygga upp djurhemmet igen säger styrelsen efter det extrainsatta styrelsemötet. Förbundet Djurskyddet Sverige kommer att stödja föreningen i återuppbyggandet.
-Vi kommer göra vad vi kan för att stödja Djurskyddet Skaraborg med återuppbyggnaden, dels ekonomiskt, dels på andra sätt, säger Åsa Hagelstedt, generalsekreterare Djurskyddet Sverige.

Djurskyddet Kattvärnet Haninge har meddelat att de kommer skänka en del av överskottet från sitt kattpensionat till förmån för Skaraborgs katter.

Bygganden var oförsäkrad då branden bröt ut. Försäkringsbolaget hade bedömt att det inte fanns något av värde i djurhemmet, berättar föreningen.
– Det här är något Djurskyddet Sverige kommer att ta tag i. Vi kommer att kontakta olika försäkringsbolag för att kunna lösa denna fråga för framtiden. Vi kommer också att ta upp brandskyddsfrågan i våra föreningar. Kanske måste alla djurhem ha sprinkelsystem, säger Åsa Hagelstedt.

Vill du stödja Djurskyddet Skaraborg? Skänk ett bidrag på pg 487 51 93-7, märk talongen ”Gåva”