Rättegång för dödsmisshandeln av hunden Shiva

Under torsdagen hölls rättegång mot den man som torterade och misshandlade hunden Shiva svårt och sedan kvävde henne i en plastpåse. Dom meddelas den 21 december.

Igår hölls rättegången i det uppmärksammade fallet med hunden Shiva. Under två månader utsattes valpen för en långvarig och mycket allvarlig misshandel och tortyr. Hon hittades i ett skogsområde i södra Stockholm och tack vare den nya djurskyddspolisen i Stockholm kunde förövaren snabbt spåras och häktas. I åklagarens stämningsansökan står att läsa att mannen ”har visat stor hänsynslöshet genom att det är fråga om upprepade våldshandlingar och ett utdraget händelseförlopp med inslag av tortyr som slutligen lett till hundens död”. Den åtalade mannen har erkänt och åklagaren vill ha två års fängelse för djurplågeri. Domen meddelas den 21 december i Södertörns ringsrätt. Tidningen Djurskyddet fortsätter att bevaka fallet.