Attack mot djur på räddningscenter

Under flera dagar har ett räddningscenter som drivs av organisationen Wildlife Friends of Thailand, WFFT blivit utsatt för angrepp från landets militär. Det uppger volontärer som berättar hur djuren misshandlas och förs bort.

– De fångade in djuren brutalt och satte dem i rostiga, trasiga burar utan mat och vatten. Djur slogs medvetslösa och släpades härifrån, säger Jonathan Tiberg, en av volontärerna till tidningen Metro.

Den officiella orsaken till attacken är att centret inte har papper på alla djur de tar omhand och att de därför hålls illegalt av räddningscentret. Det verkligen skälet enligt WFFT är att organisationens grundare Edwin Wiek aktivt och offentligt gått ut och talat om det tjuvskytte av elefanter som pågår i landet. Han har sagt att flera politiker och högt uppsatta tjänstemän är inblandade i den lukrativa handeln med vilda djur för turistindustrin. WFFT gör en namninsamling för att påverka den Thailändska regeringen att lämna tillbaka djuren till centret. Läs mer här.