Hallå där!

Margareta Nordqvist som skänkt Djurskyddet Sverige motiv till påskvykort.
-Det är roligt att få hjälpa till! Motiven är från serien Djurkompisar som jag har skrivit.

Vad handlar de om?
-Det är en serie på sex böcker om barn som bor på landet och som tar hand djur. En bok om en katt, två om hundar, om en häst, om en kanin och senaste boken om en minigris.

Är du djurintresserad?
– Ja, det är jag. Det är ett intresse jag hade redan som barn och det har följt med hela livet. Jag har nästan alltid haft djur. Som liten fick jag möjlighet att rida, och jag hade en hund. När jag fick egna barn har de haft många olika djur. Vi bor på landet så vi har genom åren kunnat haft både kaniner, minigris och häst förutom hundar och katter.

Har du djur idag?
-Ja jag har katten Agnes och dvärgschnauzern Sigge.

Köp vykorten med Margareta Nordqvists motiv här