Säljer hjälpankor till förmån för djuren

I maj och juni kan du köpa en hjälpanka att sätta på kylskåpet. Det är företaget Betongflickorna som säljer dem till förmån för Djurskyddet Sverige.

De är små, söta, handmålade och i betong. Eva Näsman på Betongflickorna gjuter själv ankorna och hararna som ska få hjälpa andra djur. Av de femtio kronor som ankorna kostar går hälften till Djurskyddet Sverige. Resten är kostnader för frakt och material.
-Vi vill hjälpa de som behöver det mest. Eftersom barn och djur ligger oss varmt om hjärtat så började vi med att stödja en organisation som heter Vaggan efter dem valde vi att stödja Djurens Rätt och nu alltså Djurskyddet Sverige, säger Eva Näsman.

Alla ankor och harar är numrerade så alla köpare är dessutom med i ett lotteri.
– Den sista juni drar vi en vinnare. Då kan man vinna 300 kronor att handla valfri betongdekoration för hos oss, säger Eva Näsman.

Om du vill köpa kan du göra det här