Nedbrunnet djurhem återuppbyggt

Sedan i december har Djurskyddet Skaraborg kämpat för att kunna bygga upp sitt djurhem efter branden som tog 80 katters liv.

För ungefär en vecka sedan invigdes Djurskyddet Skaraborgs återuppbyggda djurhem.
-Det känns bra, vi måste ta nya tag. Det är fortfarande mycket jobbigt det som hände. Jag har varit med om att nära och kära gått bort men det går inte att jämföra att mista så många katter på ett så tragiskt sätt. Och samtidigt förlora allt det vi byggt upp för katterna under sju års tid, säger ordförande Lisbeth Johansson.

Det var i december förra året som branden i Djurskyddet Skaraborg djurhem tog 80 katters liv. Det var troligtvis ett elfel i pentryt som startade branden och katterna dog av den giftiga brandröken. Byggnaden var oförsäkrad då branden bröt ut. Försäkringsbolaget hade bedömt att det inte fanns något av värde i djurhemmet och vägrade försäkra byggnaden berättar föreningen. Sedan i december har de kämpat med att samla in pengar för att kunna bygga upp djurhemmet på nytt och nu står det alltså klart.
-Det finns stunder som är jobbiga när man tänker på de små som miste livet. Men vi går vidare, säger Lisbeth Johansson.