REDE presenterades på Skolforum

Under de tre sista dagarna av oktober hölls Skolforum i Älvsjö i Stockholm. Mässan är landets största samlingsplats för lärare, förskolelärare och pedagoger, och besöktes av i snitt 3600 personer per dag. Djurskyddet Sverige fanns på plats för att presentera värdegrundsmaterialet REDE (Respekt, Empati, Djur, Etik) för skolbarn och Mini-REDE, som riktar sig till förskolan. Sarah Vikslund, projektledare för Mini-REDE, var en av dem som var på plats i Djurskyddets monter.

Intresset var stort för både REDE och Mini-REDE, och flera hundra registrerade sig för att få mer information. Många anmälde sig till kurser och vidareutbildningar. Ett stort antal var även intresserade av Djurskyddet Sveriges verksamhet och passade på att prata om djurparksdjuren som är aktuella nu. Det verkar som många är medvetna om det och det är bra, säger hon.