Årets Djurvän 2012 utsedd

Marie Gustavsson från Djurskyddet Nordostskåne blir Årets Djurvän 2012. Hon blir den första mottagaren av föreningens nya utmärkelse, som delas ut till personer som arbetar för djurens bästa.

I samband med invigningen av utställningen ”Hur gör vi med djur”, som grundar sig på förslaget till ny djurskyddslag, lanserade Djurskyddet Nordostskåne utmärkelsen Årets Djurvän. Djurskyddsutmärkelsen ska gå till en person som aktivt arbetar för att djur ska få det bättre.

2012 års utmärkelse går till medlemmen Marie Gustavsson, med motiveringen att hon har ett stort engagemang för både människor och djur. Enligt Djurskyddet Nordostskåne är Marie Gustavsson ett bevis på att individuella insatser kan medverka till förändringar av stor betydelse.

Intresset och engagemanget för djur har funnits sedan länge hos Marie Gustavsson.

När jag ser djur i min omgivning som far illa måste jag lägga mig i. Jag försöker dra med folk på föreläsningar med djurpsykologer och hundkurser för att visa hur de ska skötas. Ibland inser människor att de inte ska ha djur efter att jag sagt ifrån, säger hon till tidningen Norra Skåne.

Marie Gustavssons personliga engagemang utförs på fritiden när hon tar hand om djur, hjälper till att omplacera hundar eller gör insamlingar på eget initiativ. Hon är medlem i flera föreningar, har demonstrerat och skickar namnlistor för att påverka i djurskyddsfrågor.

Foto: Wally Hortshorn