Så får du en djurvänlig jul

Julen är givandets och omtänksamhetens högtid, men hur mycket tänker du egentligen på djuren under vinterns högtid nummer ett? Vi ger tips till alla som vill fira en djurvänlig 24 december.

Det finns mycket att tänka på för den som vill ha en jul i djurskyddets tecken, både när det gäller klappar, mat och hur vi gör det säkrare för våra hundar och katter.
Välj KRAV-märkt mat till julbordet. Lite dyrare, men en garanti för att grisen bakom skinkan fått beta utomhus på sommaren, haft en rastgård på vintern och kastrerats med bedövning och smärtstillande medel. I stället för att köpa de billigaste alternativen där djurskyddet ofta är lika med noll.
Lägg djurvänliga klappar under granen och se upp med produkter med dun eller angoraull.
Och inte minst, gör julen 2013 till en högtidsstund också för dina husdjur. Låt inte paketsnören, presentpapper och glitter ligga framme så hunden eller katten kan tugga i sig det – det kan orsaka stor skada på mage och tarmar.