Idag är det djurens dag!

Idag firas djurens dag världen över. En dag då djurens situation uppmärksammas extra.
-Djuren har ingen röst och det är viktigt att på en särskild dag lyfta frågor om hur djuren har det och vad vi kan göra för att förbättra deras situation, säger Åsa Hagelstedt, generalsekreterare på Djurskyddet Sverige.

Djurskyddet Sveriges föreningar kommer att ha olika aktiviteter runt om i Sverige. Djurskyddet Ängelholm-Bjäre anordnar en promenad med eller utan hund. Deras budskap är att alla dagar ska vara djurens dag. Djurskyddet Kristinehamn kommer medverka i stadens hunddag och bland annat sälja gravljus som ska tändas som minne för bortgångna djur. Andra föreningar kommer att ha loppisar och lotterier för att samla in pengar, pengar som ska gå till att hjälpa hemlösa djur, framförallt katter. Veterinärvård och mat kostar stora summor för djurhemmen något fodertillverkarna Whiskas och Pedigree har uppmärksammat. De har under en månads tid haft kampanjen ” Ett köp = en måltid till hemlösa hundar och katter”. Djurens dag blir finalen på kampanjen som kommer att ge foder till Djurskyddet Sveriges alla djurhem. Under gårdagen avrundades kampanjen på Stockholms Central. Djurskyddet Sveriges fanns på plats och för att sprida information om organisationen.