Fler butiker blir pälsfria

En av Europas största modekedjor, har blivit pälsfria skriver Djurens Rätt i ett pressmeddelande.

Den danska modekedjan Bestsellers äger 20 klädmärken, bland annat Vero Moda, Only, Vila och Jack & Jones, och produkterna säljs i mer än 15 000 butiker i fler än 70 länder världen över.
– Fur Free Alliance är oerhört glada över att se en så stor aktör anslutit sig till Fur Free Retailer Program. Ju fler konsumenter som inser vilka grymheter som djuren genomlider på pälsfarmer, eller när de har fångats i fällor, desto mer intresserade blir företag av att bli pälsfria. Jag är övertygad om många fler modejättar kommer att gå med i vårt program under de kommande åren, säger Joh Vinding, ordförande i Fur Free Alliance.

Fur Free Alliance är en internationell koalition som arbetar för en pälsfri handel och för ett förbud mot pälsfarmer. Koalitionen stöds av mer än tio miljoner medlemmar världen över. Djurens Rätt ingår i Fur Free Alliance och ansvarar för arbetet för en pälsfri handel i Sverige.
– I mer än ett decennium har Bestseller har varit ett pälsfritt företag. Vi är glada och stolta över att vara pälsfria och våra kunder uppskattar det. Därför är det naturligt för oss att bli en del av Fur Free Retailer Program och därigenom ge våra kunder ett enkelt sätt att se att Bestseller inte säljer äkta päls, säger Katrine Milman, chef för hållbarhetsfrågor på Bestseller.

Här kan du se Djurens Rätts lista över pälsfria butiker.