Lotterivinnare skänkte 100 000 kronor till Djurskyddet Mariefred

När 14 lyckliga mariefredsbor tog hem storkovan och fick dela på 90 miljoner nu i januari blev även traktens djur vinnare. En av de nyblivna miljonärerna, en man med hjärtat på rätt ställe, tvekade inte när han skänkte 100 000 kronor till Djurskyddet Mariefred.

Eva Söderberg är minst sagt nöjd. En nylig miljonär i Postkodlotteriets Grannyran har skänkt 100 000 kronor till föreningen hon verkar i och brinner för: Djurskyddet Mariefred.
– Det här betyder massor för oss, vi är jättetacksamma, säger hon.
Djurskyddet Mariefred har en bred verksamhet, där man arbetar hårt för att ge övergivna och vanvårdade katter och hundar nya hem, hjälpa vilda djur, djur som behöver vård och ge råd till allmänheten, med mera. Ett mycket viktigt arbete, som kräver resurser.
– Vi har medlemmar och anordnar loppmarknader och lotterier för att få in medel, men det räcker inte. De här pengarna ger oss en annan trygghet och nu slipper jag ha ont i magen och vara nervös för att det inte ska gå ihop. Sedan är det viktigt att komma ihåg att de 100 000 kronorna inte räcker i en evighet, utan vi måste jobba hela tiden med att få in pengar till verksamheten, säger Eva Söderberg.
Djurskyddet Mariefred ska lägga en del av pengarna till att försöka värva nya medlemmar, men det mesta kommer gå direkt till att hjälpa utsatta djur.

Text: Pontus Ljunghill