Camilla Björkbom omvald ordförande för Djurens Rätt

Under Djurens Rätts riksstämma i helgen omvaldes Camilla Björkbom som förbundsordförande. Djurrättspriset guldråttan gick till livsmedelsproducenten Oatly AB.

Camilla Björkbom, 37 år, är uppvuxen i Norrbotten och tidigare bosatt i Umeå. För tillfället bor och arbetar Camilla i Bryssel, där hon vid sidan av ordförandeskapet i Djurens Rätt jobbar halvtid med pälsdjursfrågan inom EU för Eurogroup for Animals och Fur Free Alliance.

Sedan riksstämman i Karlstad 2010 har Camilla Björkbom varit förbundsordförande och organisationens ansikte utåt, hon har valts om till posten på stämmorna 2011 och 2013 och kommer nu att leda Djurens Rätt under ytterligare två år.
– Jag ser fram emot att, tillsammans med förbundsstyrelsen, medlemmarna och medarbetarna, se till att vi har en slagkraftig organisation som gör skillnad. Att Djurens Rätt växer ger oss möjligheten att påverka ännu mer. Som ordförande kommer jag att se till att vi når fortsatta framgångar för djuren och att fler människor ska vilja ställa sig på djurens sida, säger Camilla Björkbom i ett pressmeddelande.

Under Camillas tid som ordförande har Djurens Rätt ökat sitt medlemsantal till mer än 35 000 medlemmar och under 2014 åstadkom organisationen en total medlemsökning på tio procent, vilket är den sjunde största ökningen i Djurens Rätts 132-åriga historia.

Under helgen delade Djurens Rätt även ut djurrättspriset Guldråttan. I år gick det till livsmedelsföretaget Oatly AB för deras orädda marknadsföring som uppmuntrar Sveriges konsumenter att välja djurvänligt.